Piekarnia i jej asortyment

Piekarnie są znane od wieków. Tak samo długo, jak pieczywo i trzeba widzieć, że produkty z piekarni są produktami, których jest w naszej diecie często najwięcej. Zaopatrzeniem piekarni jest dzisiaj szerokie, ale jej produkty sprowadzają się do jednego – do pieczywa, które nie zawsze ma dobry wpływ na nasze zdrowie i na nasze samopoczucie. Zastanów się jak jeszcze i zobacz, ile pieczywa dziennie jesteś w stanie pochłonąć.

Rano na śniadanie robisz sobie kanapki. W pracy na drugie śniadanie także masz kanapki. Do zupy na obiad często jesz chleb albo grzanki a zdarza się też, że samo mięsko z pieczywem. Bywa też tak, że na podwieczorek jesz naleśniki lub jakieś ciasto a na kolację często sałatkę z pieczywem lub znowu kanapki. Niektórzy ludzie są w stanie dodawać pieczywo tak naprawdę do każdego swojego posiłku i to nie jest mądre, jeżeli jest to pieczywo pieczone na takich nowoczesnych zasadach, z mąką glutenową i ze spulchniaczami. Zaopatrzenie piekarni to nie tylko produkty zdrowe, ale też takie, które wcale naszemu zdrowiu nie służą i trzeba pamiętać, że najlepsze tak naprawdę jest to pieczywo, które jest pulchne, miękkie i długo zachowuje swoją świeżość. Jednakże takie pieczywo ma też często dość negatywny wpływ na zdrowie. Smakuje nam i często je jemy, ale ono bardzo mocno podnosi poziom glukozy we krwi i to się odbija na naszym apetycie. Jemy to pieczywo i ciągle jesteśmy głodni, więc jemy go coraz więcej i tyjemy co znaczy że mamy nadwyżkę energetyczną, a nadal jesteśmy głodni. Tak powstaje błędne koło.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *